Sunday, March 17, 2013

Baikilah diri.Dunia ini hanyalah persinggahan yang sementara. Kadang-kadang bila hati tersungkur,  futur. Saya terpaksa menjauhkan diri dari teman-teman buat sementara waktu. Saya akan mesej sahabat-sahabat saya untuk kuatkan saya, di samping meminta Allah yang Maha Kuat terlebih dahulu. Minta maaf bagi sahabat-sahabat yang terasa. Baru-baru ini, saya ke Maulid Nabi, SubhanaAllah.. 


“Tiada yang lebih berharga ketika itu selain bersama para ulama’ yang sentiasa basah lidahnya mengingati Allah dan Rasul dan sentiasa memperingatkan manusia yang lain selain hanya mengingati Allah dan Rasulnya. Berselawat…selawat dan selawat”


Ya…ini juga merupakan salah satu cara untuk saya bangkitkan hati dan diri saya yang kesibukan dengan kerja berpraktikum, sifat mazmumah yang membara. Allah…Allah..Allah.. Kematian sedang menunggu, tetapi hati masih penuh kelalaian. Astaghfirullah.Berkali-kali saya mendengar prof Muhaya berbicara di dalam kalamnya. Orang yang kuat rohaninya dia tidak pedulikan kasih sayang manusia pada dirinya, kerana dia sibuk dengan Tuhannya dan sibuk mencari redha Allah. Allah…Allah…Allah..


Bangunlah wahai hati, bangunlah wahai diri!!!!


No comments:

Post a Comment


~Lihat dengan hati kerana pandangan mata selalu gelap, tak mampu menilai hakikat~


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...